Muuta mukavaa
Suosittelemme

Flunssan oireet

Flunssalle tyypilliset oireet ovat monelle tuttuja lapsuudesta saakka: Yskiminen, kuumeilu, kipeät lihakset, kipeä kurkku ja etenkin se tutuin: Vuotava ja tukkoinen nenä. Tällä sivun avulla tunnistat useimman flunssan aiheuttamat oireet.

Yskiminen / yskä

Flunssa voi monesti aiheuttaa hyvinkin inhottavan ja pitkään kestävän yskän. Yskä aiheutuu useimmiten flunssan seurauksena kurkkuun valustavasta limasta joka saa aikaan yskimisrefleksin. Yskään ei ole olemassa varsinaista parantavaa lääkettä ja se meneekin ohitse monesti täysin itsessään.

Yskää voi kuitenkin helpottaa hetkellisesti apteekista saatavilla yskänlääkkeillä ja nuhalääkkeillä.

Lue tarkemmin yskän hoitamisesta täältä.

Kuume

Normaali kausiflunssa aiheuttaa todella harvoin kovaa kuumetta ja suurin osa kovista kuumeiluista flunssassa tarkoittaakin yleensä että ihmisellä on Influenssa normaalin kausiflunssan sijaan.

Kuume on aina seurausta elimistön taistelusta flunssavirusta vastaan mutta toisin kuin perinteisesti uskotaan, kuume ei itsessään tapa flunssaviruksia vaan on ainoastaan seurausta elimistön kamppailusta viruksen kanssa.

Tämän vuoksi kuumetta ei kannata ikinä pitää koska se heikentää kehon kuntoa ja voi aiheuttaa todella huonon olon kantajalleen.

Lue tarkemmin kuumeen hoidosta täältä.

Kipeät lihakset

Lihaskivut ovat yksi tyypillisimmistä oireista flunssassa, ja ne voivat esiintyä kausiflunssassa mutta ovat yleisempiä influenssassa. Oireina lihaskivut ovat vaarattomia vaikkakin kivuliaita, mutta niihin voi soveltaa aina samoja hoitokeinoja kuin muihinkin normaaleihin lihaskipuihin kuten hierottavia geelejä tai särkylääkkeitä.

Lue tarkemmin lihasten hoitamisesta täältä.

Kipeä kurkku

Kipeä kurkku on yksi kausiflunssan ilkeimmistä ja eniten haitaavista oireista. Kipeä kurkku johtuu yleensä flunssan aikana nielun ärtymisestä jonka aiheuttaa etenkin yöaikaan nieluun valuva lima. Kipeän kurkkua voi lievittää apteekista saatavilla imeskelytableteilla, mutta siihen auttaa erityisen hyvin myös nuhalääkkeet jotka hillitsevät limaneritystä.

Lue tarkemmin kipeän kurkun hoidosta täältä.

Vuotaja ja tukkoinen nenä

Vuotava sekä tukkoinen nenä ovat kummatkin kauttaaltaan tunnetuin flunssan oire. Normaalia elämää hankaloittavat oireet voivat lyhyelläkin aikavälillä vaikuttaa niin normaaliin elämään, työhön kuin myös ihmissuhteisiin mikäli ne esiintyvät laajoissa määrin.

Tukkoisessa nenässä hengitys ei kulje kunnolla nenäontelon kautta ja taas vastaavasti vuotavassa nenässä nenä erittää jatkuvasti yleensä vetistä räkää / limaa. Ohjeita tukkoisen nenän hoitoon löydät täältä ja ohjeita vuotavan nenän hoitoon löydät täältä.

Auttoiko artikkeli sinua? Klikkaahan tykkää-nappia!Jaa tietoa eteenpäin - Klikkaa nappeja alla:Tykkää meistä!
Lisätietoa
Suosittelemme
© 2004 - Kaikki oikeudet pidetetään - Kopiointi ehdottomasti kielletty
Mediakortti - Sivukartta - Mainosmyynti - Design by Studio Tulimeri