Muuta mukavaa
Suosittelemme

Hoito-ohjeita

Yskä

Yskä on usein ensimmäisiä oireita mitä flunssassa ilmenee ja yleensä myös viimeinen, sillä yskä on flunssassa hyvin pitkäkestoinen vaiva. Yleensä yskä johtuu kurkkuun valuvasta limasta joka ärsyttää kurkkua ja aiheuttaa näin ollen yskimistä.

Yskään ei ole olemassa mitään kikkakolmosta joka parantaa yskän yön yli, vaan yskä loppuu usein itsellään flunssan mennessä ohi. Yskää voi kuitenkin helpottaa monenlaisilla keinoilla kuten yskänlääkkeillä, kurkkupastilleilla, höyryhengityksellä ja sängyn pään kohottamisella.

Lue tarkemmin yskän hoitamisesta täältä.

Kipeä kurkku

Kurkkukipu on yskän ohella usein ensimmäisiä flunssan oireita, mutta se voi olla myös oire esimerkiksi angiinasta. Kurkkukipu on viheiliäinen oire johon ei vielä tänä päivänä ole kehitetty kovinkaan tehokkaita lääkkeitä.

Lue tarkemmin kipeän kurkunhoitamisesta täältä.

Kuume

Tavallisessa flunssassa kuume ei yleensä nouse kovin korkeaksi, mutta kuumeilu riippuu myös yksilöstä. Pitää myös huomioida että pienillä lapsilla, vanhuksilla ja pitkäaikaissairailla matalakin kuume vaatii tehokkaampaa hoitoa kuin perusterveellä aikuisella.

Influenssassa kuume nousee usein todella korkeaksi, haitallisena pidetään yleisesti yli 39 asteen kuumetta. Lapsilla haitallista kuumetta pidetään jo 38,5 asteen kuumetta, jonka jälkeen kuumetta pitää alkaa jollain keinolla laskemaan.

Lue tarkemmin kuumeen hoitamisesta täältä.

Lihaskipu

Flunssan tyypillisimpiä oireita on lihaskipu, etenkin jos flunssapotilaalla on myös kuumetta. Flunssan ja influenssan aikana lihaskipuihin voi käyttää mm. kylmiä tai lämpimät kääreitä, kipugeelejä tai kipulääkkeitä. Jos lihaskipu jatkuu flunssan ulkopuolella, kannattaa käydä lääkärillä jolloin selvitetään johtuuko lihaskivut jostain muusta syystä kuin flunssasta.

Lue tarkemmin lihaskivun hoitamisesta täältä.

Tukkoinen nenä

Tukkoinen nenä on flunssan oireista ehkä ärsyttävin mahdollinen. Ilma kiertää hankalasti, pää tulee kipeäksi ja olo on kuin pillin läpi hengittävällä liejuryömijällä kuivan kauden aikaan.

Tukkoisen nenän avaamiseksi on iso liuta kotikonsteja jotka joko auttavat, pahentavat tai eivät auta. Kannattaakin koittaa mikä toimii juuri sinulla, valinnanvaraa kyllä riittää, mm. nenäkannu, flunssalääkkeet, tietyt allergiseen nuhaan käytettävät kortisonivalmisteet sekä höyryhengitys.

Lue tarkemmin tukkoisen nenän hoitamisesta täältä.

Vuotava nenä

Vuotava nenä lienee kaikille tuttu, se kulkee usein yhtä jalkaa tukkoisen nenän kanssa eikä sen hoito poikkea kovinkaan paljon tukkoisen nenän hoidosta. Vuotavan nenän kanssa tarvinnee ehkä niistää enemmän kuin tukkoisen nenän kanssa, jolloin nenä kärsii ja sekös onkin kipeää muutaman päivän jälkeen.

Lue tarkemmin vuotavan nenän hoitamisesta täältä.

Auttoiko artikkeli sinua? Klikkaahan tykkää-nappia!Jaa tietoa eteenpäin - Klikkaa nappeja alla:Tykkää meistä!
Lisätietoa
Suosittelemme
© 2004 - Kaikki oikeudet pidetetään - Kopiointi ehdottomasti kielletty
Mediakortti - Sivukartta - Mainosmyynti - Design by Studio Tulimeri