Muuta mukavaa
Suosittelemme

Yskä

Yskä on usein ensimmäisiä oireita mitä flunssassa ilmenee ja yleensä myös viimeinen, sillä yskä on flunssassa hyvin pitkäkestoinen vaiva. Yleensä yskä johtuu kurkkuun valuvasta limasta joka ärsyttää kurkkua ja aiheuttaa näin ollen yskimistä. Yskään voikin auttaa myös muunlaisten flunssalääkkeiden syönti, jotka vähentävät liman määrää kurkussa.

Yskään ei ole olemassa mitään kikkakolmosta joka parantaa yskän yön yli, vaan yskä loppuu usein itsellään flunssan mennessä ohi. Yskää voi kuitenkin helpottaa monenlaisilla keinoilla kuten yskänlääkkeillä, kurkkupastilleilla, höyryhengityksellä ja sängyn pään kohottamisella.

Höyryhengitys

Pienten lasten kanssa höyryhengitykseksi käy höyrytetty kylpyhuone. Kuumaa vettä päästetään kylpyhuoneen lattialle ja seinille niin kauan että koko kylpyhuone on höyryä täynnä. Tämän jälkeen lapsen kanssa istuskellaan kylpyhuoneessa niin kauan kuin hyvältä tuntuu. Älä päästä kuumaa vettä kylpyhuoneessa lapsen ollessa paikalla palovammariskin takia.

Aikuinen ihminen voi käyttää höyryhengitykseen kulhoa tai mukia, jossa on kuumaa, höyryävää vettä ja lisäksi mahdollisesti jotain avaavaa ainetta. kasvot viedään kulhon päälle ja pää peitetään pyyhkeellä niin että ollaan pyyhkeen alla hengittämässä höyryä niin kauan kuin höyryä riittää tai olo antaa periksi.

Höyryhengityksen kanssa kannattaa olla varovainen, sillä toisilla höyryhengitys voi pahentaa yskää ja aiheuttaa astmakohtauksen.

Yskänlääkkeet

Yskänlääkkeitä on saatavilla monenlaisia jotka vaikuttavat erilaisiin oireisiin mm. yskänärsytykseen ja limaa irrottamaan on omat yskänlääkkeensä sekä myös näiden yhdistelmiä on saatavilla. Kannattaakin apteekissa tutkia tarkkaan millaista yskänlääkettä juuri sinun yskäsi tarvitsee.

Yskänlääkkeiden todellisesta hyödystä ollaan monta eri mieltä, mutta lääkärit tuntuvat olevan nykyään enemmän sen kannalla että mitään todellista hyötyä ei tavallisilla käsikauppayskänlääkkeillä ole.

Kurkkupastillit

Kurkkupastilleilla voi saada hetkellistä helpotusta pahimpaan kurkun kutisemiseen, karheuteen ja tukkoisuuteen. Kahmalokaupalla ei kuitenkaan kannata kurkkupastillejakaan syödä, sillä väkevät kurkkupastillit voivat myös heikentää kurkun oloa ja aiheuttaa enemmän yskimistä. Kurkkupastilleiksi voidaan laskea kaikki tavallisesta kaupasta saatavat väkevät imeskelykarkit sekä apteekista ostettavat desinfioivia aineita sisältävät imeskelytabletit.

Auttoiko artikkeli sinua? Klikkaahan tykkää-nappia!Jaa tietoa eteenpäin - Klikkaa nappeja alla:Tykkää meistä!
Lisätietoa
Suosittelemme
© 2004 - Kaikki oikeudet pidetetään - Kopiointi ehdottomasti kielletty
Mediakortti - Sivukartta - Mainosmyynti - Design by Studio Tulimeri