Muuta mukavaa
Suosittelemme

Lihaskipu

Flunssan tyypillisimpiä oireita on lihaskipu, etenkin jos flunssapotilaalla on myös kuumetta. Flunssan ja influenssan aikana lihaskipuihin voi käyttää mm. kylmiä tai lämpimät kääreitä, kipugeelejä tai kipulääkkeitä. Jos lihaskipu jatkuu flunssan ulkopuolella, kannattaa käydä lääkärillä jolloin selvitetään johtuuko lihaskivut jostain muusta syystä kuin flunssasta.

Kääreet

Kylmät tai lämpimät kääreet voivat tuoda armoitettua helpotusta lihaskipuihin. Esimerkiksi froteinen käsi- tai kylpypyyhe käy tähän tarkoitukseen vallan mainiosti. Pyyhe kastellaan kylmällä tai lämpimällä vedellä, rutistetaan sen verran kuivaksi ettei valu ja asetellaan kipeiden lihasten päälle/ympärille.

Kipugeelit

Kipugeelit ovat apteekista saatavia kipulääkkeillä terästettyjä geelejä, jotka hierotaan ihoon kipeiden lihasten kohdalla. Herkkäihoisille eivät kaikki tuotteet sovi, joten kannattaa lukea pakkausselosteet hyvin jos omaa herkän ihon. Pienille lapsille ei suositella kipugeelien käyttöä ollenkaan.

Kipulääkkeet

Kipulääkkeet lienevät tehokkain keino lihaskipujen lievittämiseen. Pienten lasten kohdalla lääkityksestä pitää aina keskustella lääkärin kanssa. Turvallisin ja vatsalle ystävällisin kipulääke on yleensä parasetamoli jota tulee aina ottaa pakkauksen tai lääkärin ohjeiden mukaan.

Auttoiko artikkeli sinua? Klikkaahan tykkää-nappia!Jaa tietoa eteenpäin - Klikkaa nappeja alla:Tykkää meistä!
Lisätietoa
Suosittelemme
© 2004 - Kaikki oikeudet pidetetään - Kopiointi ehdottomasti kielletty
Mediakortti - Sivukartta - Mainosmyynti - Design by Studio Tulimeri