Muuta mukavaa
Suosittelemme

Kipeä kurkku

Kurkkukipu on yskän ohella usein ensimmäisiä flunssan oireita, mutta se voi olla myös oire esimerkiksi angiinasta. Lääkäriin kannattaakin mennä jos epäilee sairastavansa angiinaa ja etenkin jos nielussa näkyy vaaleita laikkuja.

Tavalliseen kurkkukipuun ei ole sen kummemmin hoitokonsteja kuin yskäänkään, mutta apteekista ostettavat imeskelytabletit jotka sisältävät desinfioivia aineita sekä särkylääkkeet auttavat lievittämään kipua. Kuumat juomat ja kurkkupastillitkin voivat tuoda helpotusta kipeälle kurkulle. Kurkkupastilleilla voi saada hetkellistä helpotusta pahimpaan kurkkukipuun mutta kahmalokaupalla ei kuitenkaan kannata kurkkupastillejakaan syödä, sillä väkevät kurkkupastillit voivat myös heikentää kurkun oloa ja aiheuttaa kurkun kipeytymistä.

Talvella ulkoillessa kannattaa kurkku suojata hyvin kaulahuivilla ja välttää kovassa pakkasessa puhumista, sillä se kuivattaa kurkkua ja täten voi kipeyttää kurkkua entisestään. Täyttä puhumattomuutta ei enää nykyään suosiletta kurkkukipupotilaalle, sillä kurkku ärtyy puhelakon jälkeen helposti jopa pahemmaksi jolloin puhelakolla ei ole pitkäkantoisempaa tehoa kurkkukipuun.

Auttoiko artikkeli sinua? Klikkaahan tykkää-nappia!Jaa tietoa eteenpäin - Klikkaa nappeja alla:Tykkää meistä!
Lisätietoa
Suosittelemme
© 2004 - Kaikki oikeudet pidetetään - Kopiointi ehdottomasti kielletty
Mediakortti - Sivukartta - Mainosmyynti - Design by Studio Tulimeri