Muuta mukavaa
Suosittelemme

Sosiaalialan uutiset


Asbestipurkutyötä koskeva sääntely selkeytyy

Uutinen on julkaistu 13:28 21.05.2015

Asbestipurkutyö edellyttää jatkossa työsuojeluviranomaisen myöntämää lupaa.

Luvan myöntämisen edellytykset säilyvät pääosin ennallaan.  Lupajärjestelmällä pyritään siihen, että asbestipurkutyötä tekevät vain ne toimijat, jotka pystyvät tekemään työn turvallisesti.

Myönnetyistä asbestipurkuluvista aletaan pitää rekisteriä. Työsuojeluviranomainen perustaa rekisterin myös asbestipurkutyöhön pätevistä henkilöistä.  Asbestipurkutyöhön käytettävältä työntekijältä edellytetään soveltuvaa ammattitutkintoa tai sen osaa.

Pätevien asbestipurkutyöntekijöiden rekisteröiminen edistää turvallisuutta ja vähentää harmaata taloutta. Kaikki asbestilajit ovat terveydelle vaarallisia. Hengitysilman mukana asbestikuidut voivat päästä keuhkoihin tai muualle kehoon.

Turvallista altistumisen minimitasoa ei ole. Mitä pitkäaikaisempi altistus on, sitä suurempi on riski sairastua.  Asbesti aiheuttaa edelleen eniten työperäisiä kuolemia Suomessa.

Hallitus esitti asiaa koskevan lain vahvistamista tänään 21. toukokuuta. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa laki perjantaina. Laki tulee voimaan 1.1.2016. Lisätietoja Johtaja Antti Janas, p.0295 163 501, etunimi.sukunimi@stm.fi.

Lisätietoja Johtaja Antti Janas, p.0295 163 501, etunimi.sukunimi@stm.fi

Lähde: Sosiaali- ja terveysministeriö

Muita uutisotsikoita


Auttoiko artikkeli sinua? Klikkaahan tykkää-nappia!Jaa tietoa eteenpäin - Klikkaa nappeja alla:Tykkää meistä!
Lisätietoa
Suosittelemme
© 2004 - Kaikki oikeudet pidetetään - Kopiointi ehdottomasti kielletty
Mediakortti - Sivukartta - Mainosmyynti - Design by Studio Tulimeri