Muuta mukavaa
Suosittelemme

Sosiaalialan uutiset


Sovittelupalvelujen järjestämisvastuu THL:ään

Uutinen on julkaistu 15:06 13.05.2015

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on 1.1.2016 alkaen vastuussa rikosasioiden ja eräiden riita-asioiden sovittelun järjestämisestä.

Siihen asti järjestämisvastuu kuuluu aluehallintovirastoille. Järjestämisvastuun keskittämisellä THL:een varmistetaan ennen kaikkea yhdenmukainen käytäntö ja ohjaus, jotta kansalaiset saisivat tasalaatuiset ja yhdenvertaiset sovittelupalvelut koko maassa.  Sovittelupalveluja saa kaikkialla Suomessa ja palvelua tuottavat jatkossakin kunnat, järjestöt ja yhdistykset.

Sovittelussa on kyse maksuttomasta palvelusta, jossa rikoksesta epäillylle ja rikoksen uhrille järjestetään mahdollisuus puolueettoman sovittelijan välityksellä kohdata toisensa luottamuksellisesti.

Tarkoituksena on käsitellä uhrille aiheutuneita henkisiä ja aineellisia haittoja sekä pyrkiä omatoimisesti sopimaan toimenpiteistä niiden hyvittämiseksi. Sovittelu voi olla joko rikosprosessille rinnakkainen tai sitä täydentävä menettely.

Sovittelun yksi keskeinen tavoite on rikosten uusimisen ehkäisy. Lisätietoja rikos- ja riita-asioiden sovittelusta ja sovittelupalveluista verkossa THL:n sivuilla: Rikos- ja riita-asioiden sovittelu (THL) Lisätietoja neuvotteleva virkamies Meri Paavola, p.02951 63343, etunimi.sukunimi@stm.fi lakimies Laura Terho, p.02951 63550, etunimi.sukunimi@stm.fi.

Lisätietoja rikos- ja riita-asioiden sovittelusta ja sovittelupalveluista verkossa THL:n sivuilla: Rikos- ja riita-asioiden sovittelu (THL) Lisätietoja neuvotteleva virkamies Meri Paavola, p.02951 63343, etunimi.sukunimi@stm.fi lakimies Laura Terho, p.02951 63550, etunimi.sukunimi@stm.fi

Lähde: Sosiaali- ja terveysministeriö

Muita uutisotsikoita


Auttoiko artikkeli sinua? Klikkaahan tykkää-nappia!Jaa tietoa eteenpäin - Klikkaa nappeja alla:Tykkää meistä!
Lisätietoa
Suosittelemme
© 2004 - Kaikki oikeudet pidetetään - Kopiointi ehdottomasti kielletty
Mediakortti - Sivukartta - Mainosmyynti - Design by Studio Tulimeri