Muuta mukavaa
Suosittelemme

Sosiaalialan uutiset


Laiva-apteekissa oltava lääkkeitä ja hoitotarvikkeita laivaväelle

Uutinen on julkaistu 12:06 13.05.2015

Alukset, pelastusveneet ja -lautat on varustettava lääkkeillä ja hoitotarvikkeilla, jotka riittävät aluksella työskentelevän henkilöstön ensiapuun ja sairaanhoitoon.

Pakollisten lääkkeiden, ensihoitopakkauksen ja muiden hoitotarvikkeiden lisäksi laiva-apteekeissa on oltava muun muassa lääkintäopas sekä tietyillä aluksilla myös lääkevalmistekirja ja vaarallisten aineiden opas.

Laiva-apteekkien sisällöstä säädetään sosiaali- ja terveysministeriön asetuksella. Asetus tulee voimaan samaan aikaan laiva-apteekeista säädetyn lain (584/2015) kanssa 15.

toukokuuta. Asetuksessa on mainittu ne lääkkeet, joita jokaisessa laiva-apteekissa pitää olla. Sen lisäksi asetuksella säädetään muun muassa lääkkeiden luovuttamisesta ja siihen liittyvästä turvallisuudesta sekä laiva-apteekin säilytyksestä.

Aluksessa on pidettävä lääkepäiväkirjaa, johon merkitään laiva-apteekkiin tehdyt hankinnat, poistetut lääkkeet ja hoitotarvikkeet ja niiden määrä. Aluksen laiva-apteekki sekä pelastusveneiden ja -lauttojen lääkkeet ja hoitotarvikkeet tarkastetaan säännöllisesti.

Laiva-apteekkeja koskevalla lailla ja asetuksella halutaan turvata se, että laivaväki saa aluksella tarvittaessa asianmukaista ensiapua ja sairaanhoitoa sairaus- ja tapaturmatapauksissa. Lisätietoja Hallitusneuvos Liisa Katajamäki, STM, p.029516 3329, etunimi.sukunimi@stm.fi Erityisasiantuntija Markku Vanhanen, Trafi, p.029 5347 001, etunimi.sukunimi@trafi.fi Työterveyshuollon erikoislääkäri Päivi Miilunpalo, Työterveyslaitos, p.030 474 7529, etunimi.sukunimi@ttl.fi.

Lisätietoja Hallitusneuvos Liisa Katajamäki, STM, p.029516 3329, etunimi.sukunimi@stm.fi Erityisasiantuntija Markku Vanhanen, Trafi, p.029 5347 001, etunimi.sukunimi@trafi.fi Työterveyshuollon erikoislääkäri Päivi Miilunpalo, Työterveyslaitos, p.030 474 7529, etunimi.sukunimi@ttl.fi

Lähde: Sosiaali- ja terveysministeriö

Muita uutisotsikoita


Auttoiko artikkeli sinua? Klikkaahan tykkää-nappia!Jaa tietoa eteenpäin - Klikkaa nappeja alla:Tykkää meistä!
Lisätietoa
Suosittelemme

Warning: file_get_contents(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:1416F086:SSL routines:tls_process_server_certificate:certificate verify failed in /sites/flunssa.com/wwwroot/mediatomaatti-client.php on line 5

Warning: file_get_contents(): Failed to enable crypto in /sites/flunssa.com/wwwroot/mediatomaatti-client.php on line 5

Warning: file_get_contents(https://www.mediatomaatti.fi/mediatomaatti.php?me=flunssa.com&large=1&lang=fi): failed to open stream: operation failed in /sites/flunssa.com/wwwroot/mediatomaatti-client.php on line 5
© 2004 - Kaikki oikeudet pidetetään - Kopiointi ehdottomasti kielletty
Mediakortti - Sivukartta - Mainosmyynti - Design by Studio Tulimeri