Muuta mukavaa
Suosittelemme

Sosiaalialan uutiset


Työryhmä pohtii hoidon saatavuutta ja hoidon yhtenäisiä perusteita

Uutinen on julkaistu 11:13 12.05.2015

Sosiaali- ja terveysministeriö on asettanut työryhmän uudistamaan ja yhtenäistämään hoitoon pääsyn määräaikoja ja perusteita.

Työryhmän tehtävänä on päivittää valtakunnalliset kiireettömän hoidon perusteet, jotka on otettu käyttöön vuonna 2005. Päivityksellä pyritään puuttumaan kiireettömän hoitoon pääsyn haasteisiin, kuten pitkiin odotusaikoihin, alueellisiin eroihin ja toiminnan vaikuttavuuteen.

 Samalla työryhmä laatii valtakunnalliset perusteet ja määräajat kiireelliselle hoidolle. Kiireettömän ja kiireellisen hoidon perusteiden laadinta koskee myös suun terveydenhuoltoa.

Tärkeää on, että kaikki suomalaiset saisivat kiireetöntä ja kiireellistä hoitoa yhdenmukaisin perustein asuinpaikasta riippumatta.  Terveydenhuollon laadun seurantaa ja arviointia halutaan kehittää valtakunnallisesti.

Hoidon laatua arvioitaessa tulisi huomioida palvelun tarve, saatavuus, saavutettavuus, laatu, vaikuttavuus ja kustannustehokkuus.  Lisäksi työryhmä tekee ehdotuksen yhdenmukaisista lääketieteellisistä perusteista, joiden perusteella ikääntyneelle voidaan antaa tarvittaessa pitkäaikaista laitoshoitoa.

 Työryhmän jäsenet edustavat muun muassa valtionhallintoa, tutkimuslaitoksia, kuntia sekä sosiaali- ja terveysalan ammattihenkilöitä. Lisäksi työryhmä kuulee työn kannalta keskeisiä sidosryhmiä ja asiantuntijoita.

Puheenjohtajana toimii johtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki sosiaali- ja terveysministeriöstä. Työryhmän toimikausi kestää vuoden 2016 loppuun asti. Työryhmän kokoonpano ja taustatiedot löytyvät Valtioneuvoston hankerekisteristä.

  Valtakunnallinen hoidon saatavuuden ja yhtenäisten hoidon perusteiden työryhmä  Lisätietoja johtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki, p.02951 63382, etunimi.sukunimi@stm.fi johtaja Annakaisa Iivari, p.02951 63371, etunimi.sukunimi@stm.fi   Tiedoksi: STM:n tiedotteiden tilaaminen muuttuu Sosiaali- ja terveysministeriö ottaa käyttöön uudistetun verkkopalvelun 12.5.2015.

Uudistus on osa kokonaisuutta, jossa ministeriöt siirtyvät valtioneuvoston yhteiseen verkkopalveluratkaisuun. Vanha tiedotejapalvelu poistuu ja ajankohtaisaineistojen tilaukset pitää tilata uudestaan osoitteesta http://stm.fi/tilaukset Toimituksille tiedoksi: STM siirtyy lähettämään tiedotteensa valtioneuvoston mediapalvelun kautta.

Jos olet tilannut tiedotteitamme STM:n verkkosivujen tiedotepalvelun kautta, käythän rekisteröitymässä ja tilaamassa tiedotteet uudelleen osoitteessa media.valtioneuvosto.fi

Lähde: Sosiaali- ja terveysministeriö

Muita uutisotsikoita


Auttoiko artikkeli sinua? Klikkaahan tykkää-nappia!Jaa tietoa eteenpäin - Klikkaa nappeja alla:Tykkää meistä!
Lisätietoa
Suosittelemme
© 2004 - Kaikki oikeudet pidetetään - Kopiointi ehdottomasti kielletty
Mediakortti - Sivukartta - Mainosmyynti - Design by Studio Tulimeri