Muuta mukavaa
Suosittelemme

Sosiaalialan uutiset


Työharjoittelussa tartuntavaaraan joutuville opiskelijoille ilmainen hepatiitti B -rokotus

Uutinen on julkaistu 13:10 29.05.2015

Hepatiitti B -infektiolle työharjoittelussa altistuvat opiskelijat halutaan suojata tartunnalta tarjoamalla heille ilmainen rokotus.

Rokotuksiin ovat oikeutettuja terveydenhoitoalan ja välinehuollon opiskelijat sekä vanginvartija- ja poliisiopiskelijat. Asiaa koskeva sosiaali- ja terveysministeriön asetus tulee voimaan 1.

elokuuta 2015. Opiskelijoiden tehokas suojaaminen työharjoittelun aikaiselta hepatiitti B -infektiolta edellyttää, että rokotus annetaan ennen työharjoittelun alkua. Rokote annetaan kolmena annoksena kuuden kuukauden kuluessa opiskeluterveydenhuollossa.

Hepatiitti B -rokote on tehokas, sillä noin 90 prosenttia kolmen rokotusannoksen saaneista saa elinikäisen suojan. Asetuksen mukaan rokotuksiin ovat oikeutettuja sekä opintonsa aloittavat että parhaillaan opiskelevat, joilla ei vielä ole rokotussuojaa.

Arvioiden mukaan rokotusta tarvitsisi vuosittain kaikkiaan noin 20 000 opiskelijaa. Osana kansallista rokotusohjelmaa opiskelijoiden hepatiitti B-rokotteet voidaan hankkia erittäin kustannustehokkaasti.

Hepatiitti B on viruksen aiheuttama vakava, pitkäkestoinen maksatulehdus. Hepatiitti B tarttuu verikontaktissa. Terveydenhuollossa yleisin tartuntatapa on neulanpistoon liittyvä tapaturma.

Rikosseuraamusalan ja poliisikoulutuksen ammateissa verikontakti voi tapahtua esimerkiksi tilanteissa, joihin liittyy voimankäyttöä. Lisätietoja ylilääkäri Anni-Riitta Virolainen-Julkunen, STM, p.02951 63324, etunimi.sukunimi@stm.fi ylilääkäri Taneli Puumalainen, THL, p.029524 6080, etunimi.sukunimi@thl.fi.

Lisätietoja ylilääkäri Anni-Riitta Virolainen-Julkunen, STM, p.02951 63324, etunimi.sukunimi@stm.fi ylilääkäri Taneli Puumalainen, THL, p.029524 6080, etunimi.sukunimi@thl.fi

Lähde: Sosiaali- ja terveysministeriö

Muita uutisotsikoita


Auttoiko artikkeli sinua? Klikkaahan tykkää-nappia!Jaa tietoa eteenpäin - Klikkaa nappeja alla:Tykkää meistä!
Lisätietoa
Suosittelemme
© 2004 - Kaikki oikeudet pidetetään - Kopiointi ehdottomasti kielletty
Mediakortti - Sivukartta - Mainosmyynti - Design by Studio Tulimeri