Muuta mukavaa
Suosittelemme

Mitä allergia on

Allergialla tarkoitetaan sitä, kun ihminen herkistyy jollekin aineelle, esimerkiksi eläinpölylle, heinille tai jollekin ruoka-aineelle. Herkistymisvaiheessa ihmisellä ei näy mitään oireita, vaan oireet tulevat vasta sitten kun allergia on jo puhjennut.

Allergia on voimakkaasti periytyvä sairaus ja puhkeaa usein voimakkaan altistuksen jälkeen, esim. kun kotiin on otettu uusi lemmikki tai keväällä kun siitepölyjä alkaa leijailla ilmassa. Tämän takia on hyvä ottaa huomioon se, että allergia, esimerkiksi herkkyys eläinpölyyn, voi puhjeta vasta muutaman vuoden myöhemmin kelle tahansa vaikka aiemmin ihmisellä ei olisi ollut minkäänlaisia allergiaoireita.

Allergian tyypillisiä oireita ovat allergiasta riippuen mm. nenän vuotaminen, silmien kirvely ja punoitus, ihon kutina, vatsavaivat sekä hengitysvaikeudet ja allergisoivan aineen kanssa kosketuksiin joutuneen ihon turpoaminen. Joskus allergia voi tulla vuosia käytetystä aineesta mikä ei ole ikinä ennen aiheuttanut minkäänlaisia oireita.

Voimakas allergiakohtaus voi olla myös hengenvaarallinen. Tämän vuoksi kaikkien allergioiden kanssa, niin ruoka-aine allergioiden kuin myös eläinallergioiden kanssa kannattaa aina noudattaa varovaisuutta.

Tällä verkkosivulla keskitymme pelkästään hengitystieallergioihin koska niiden aiheuttamat oireet ja vaikutukset sivuavat läheisesti pääaihettamme.

Auttoiko artikkeli sinua? Klikkaahan tykkää-nappia!Jaa tietoa eteenpäin - Klikkaa nappeja alla:Tykkää meistä!
Lisätietoa
Suosittelemme
© 2004 - Kaikki oikeudet pidetetään - Kopiointi ehdottomasti kielletty
Mediakortti - Sivukartta - Mainosmyynti - Design by Studio Tulimeri